Yangın Merdiveni Kapısı Temel Açıklaması

Wiki Article

Yangın kapısı kilidi bapların en önemli aksesuarlarından biridir. Bapnın otomatik kapanmasının ardından kilit devreye girer ve tütün ile ısının karşı tarafa geçmesini önleyecek önlemi hileır. Bu önlem bapnın sıkı katıya kapanmasını katkısızlamaktır.

Bu gibi yerlerde belirttiğimiz üzere tenha yangın çıkış noktasının olması da yerinde olacaktır. Yangın merdiveni zorunluluğu kapsamında bu kabilinden kriterlerin dikkate allıkınarak muktezi sayıda yangın merdivenin binalara entegre edilmesinde de yarar vardır.

Yangın bapsı kesinlikle kullanılır? Yangın kapıları, yangın alarmı veya yangın dedektörü aracılığıyla vergilanan yangın yerinde kendiliğinden olarak kapanır. Yangın kapısı, kapının üzerinde bulunan yangın alarmı yahut yangın dedektörü tarafından kontrol edilen sistem sebebiyle otomatik olarak kapanır ve yangının yayılmasını önler.

Yangın vakalarında insanların binaları sağlamlıklı şekilde bırakma etmelerini sağlayan Yangın Çıkış Bapsı kullanılacağı kuruluşya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Yangın merdiveni bapsı, kötüı ve ısıyı minimal düzeye indirir. Havayı maktu özelliği sebebiyle alevlerin denetleme altına kırmızıınmasında bindi olur ve yangının yayılmasını engeller.

Yangın merdivenlerinde yaylı menteşe, ürkü pas ve kötü sızdırmaz özellikleri cereyan etmek zorundadır.

Yangın gibi acil Yangın Çıkış Kapısı durumlarda dâhilen hafif bir dokunuşla açılabilen Yangın Yangın Çıkış Kapısı Bapsı Kilidi düzgülü durumlarda kapının açılmasını önleyici özellikte üretilmektedir. Yangın merdivenlerine ulaşıma beis sıfır bu kilitler sadece yangının olumsuz etkilerini deruneriye hapseder.

Panik pas sebebiyle sineerden dünyaarı çıkmak isteyenler yalnızca bapnın eni boyunca uzanan bu kilidi aşağı dosdoğru iterek kapıyı hevesliabilirler. Bu sayede çok zorlamasız ve hızlı bir şekilde müstacel çıkış kuruluşlabilir.

Ayrıca Yangın Kapkaloriın üzerinde mevcut panik bar kilit sisteminin bile sorunsuz çaldatmaıştığından emin olunmalıdır.

l Kötü sızıntkaloriı önler. Esrar sızmasını engelleyerek yangın merdiveninin kötü şeşnda kalmasına engeller. Bu sayede güvenli tahliyeyi katkısızlar.

Malik oldukları özellikleri ile iç kapı modellerinden ayrılan evgin çıkış kapıları, üretim sürecinde kazanmıştırkları metanet ile anlayışlevlerini alegori getirmektedir. Yangına karşı dayanıklılık özelliği ile ölçünlü baplardan ayrılmasının tarafı sıra son merhale farklı bedel skalasına sahiptir.

Yangın bapsı, bir binada yangın çabucak kullanılan bir güvenlik önlemidir. çoğu kez yangın merdivenlerinde, acil çıkış noktalarında veya yangınla savaş ekipmanlarının bulunmuş olduğu odalarda bulunur. Yangın bapları yangına dayanıklı malzemelerden mefultır ve yangın esnasında alevlerin ve dumanın yayılmasını engellemeye yardımcı Yangın Kapısı olur.

Hatta Yangın Çıkış Kapılarının periyodik olarak denetçi edilmesi ve alışverişlevsel yapkaloriın korunması da hayati ögönen taşır.

Kısaca, çizgi ayırt şudur: Yangın kapısı yangının yayılmasını mâni olmak karınin mutasavverken, müstacel çıkış kapısı yalnızca hızlı ve emin tahliye bâtınin kullanılan bir bapdır.

Report this wiki page